HomeNieuwsVeiligheidOverlast jeugd in Koestraat krijgt aandacht

Overlast jeugd in Koestraat krijgt aandacht

Eggertcentrum
Ook op het plein in het Eggert Centrum is de jeugd prominent aanwezig. Wijkmanager Henk Noorhuis: “We hebben een afspraak gemaakt met het Jeugdnetwerkoverleg (o.a. politie en jongerenwerk; red. ) en met de beveiliging en de manager van het Eggert Winkelcentrum om dit probleem aan te pakken. Er is afgesproken dat eerst de jongerenwerkers contact gaan leggen met de groep.”

Noordhuis vindt het belangrijk om de jongeren aan te spreken op hun gedrag en ze bewust te maken dat hun aanwezigheid en gedrag op bezoekers van de binnenstad als bedreigend kan worden ervaren. “Het is gebleken dat het vooral gaat om schooljeugd uit de brugklassen. Daarom hebben we ook overleg gevoerd met de directeuren van de scholen. We willen graag een goede samenwerking met alle partijen. Ook met de ondernemers. Daarom zijn ook de telefoonnummers uitgewisseld, zodat we elkaar snel een melding kunnen doen.”

Noordhuis denkt dat de groep jongeren zich beter op de Koemarkt kan ophouden dan vlak voor de ingang van het winkelgebied. Hij is blij dat de zeer ervaren wijkagent Ruud Roos weer is teruggekeerd in Purmerend. De wijkmanager vindt het ook een punt van aandacht dat het Jongeren Opvangpunt bij de Koemarkt er niet meer is.

Veiligheid artikelen