HomeNieuwsVeiligheidOprichting coöperatie brandweerschool

Oprichting coöperatie brandweerschool

Brandweer
Om te kunnen blijven voldoen aan de noodzakelijke versterking van het brandweeronderwijs en deze kwalitatief hoogwaardig te houden, hebben de drie veiligheidsregio’s een reden gezien om een gezamenlijke school op te richten
.
Het uitgangspunt hierbij is dat dit geen verhoging van de kosten met zich mee mag brengen. Ingeschat wordt dat de verwachte verhoging van de kosten van een gezamenlijke school opgevangen worden door efficiënter werken van de drie veiligheidsregio’s.
De coöperatie biedt vanwege het beperkt aantal dwingende wettelijke bepalingen de vrijheid een inrichting te kiezen die past bij de situatie.

Van belang voor de brandweerschool is een goede bestuurlijke aanhaking aan de veiligheidsregio’s, zonder verzwaring van ‘bestuurlijke drukte’. De brandweerschool heeft geen zware beleidstaken, is gericht op uitvoerende taken binnen (wettelijke) kaders, en de besturing van de school moet daarop aansluiten.

Op grond van de gemeenschappelijke regeling wordt de gemeenteraad in in staat gesteld een zienswijze te geven. Er leven op voorhand geen bezwaren, waardoor geadviseerd wordt om in te stemmen met de akte.
Het voorstel wordt vanavond 16 mei behandeld in de commissie Algemene Zaken.

Veiligheid artikelen