HomeNieuwsVeiligheidOpkomsttijden brandweer flink verbeterd

Opkomsttijden brandweer flink verbeterd

brandweer_klein
De opkomsttijden van de brandweer in Purmerend zijn sinds september 2008 flink verbeterd. Dat meldt burgemeester Hertog in de brief aan de gemeenteraad. Kwam de brandweer begin 2008 nog in 64% van de gevallen nog op tijd, eind 2008 is dit percentrage opgelopen tot 73%.

Zowel voor brand als voor hulpverlening zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken richtlijnen opgesteld wat betreft de opkomsttijden. Bij brand is de opkomsttijd maximaal 8 minuten en bij hulpverlening moet de brandweer binnen 12 minuten ter plaatse zijn. Volgens het ministerie moet de brandweer in 90% van de gevallen op tijd zijn.

In 2006 besloot de gemeenteraad van Purmerend dat de opkomsttijden van de brandweer verbeterd dienden te worden. Daarop streeft de brandweer in Purmerend naar een 24-uurs aanwezigheid op de kazerne. Er zijn afgelopen jaar tien nieuwe beroepsmedewerkers in dienst getreden. Ook zijn het aantal kazerne-uren uitgebreid. In 2008 moest de brandweer 636 keer uitrukken, waarvan 366 maal voor brand. Begin 2008 redde de brandweer het in 64% van de brandmeldingen om binnen 8 minuten op de plek van de brand te zijn. Aan het eind van dat jaar was dit al in 73% van de gevallen.

Ook in 2009 zullen nieuwe medewerkers aangetrokken worden, zodat binnenkort voldaan kan worden aan de landelijke opkomsttijden.

ZIE OOK:

 

 

Veiligheid artikelen