HomeNieuwsVeiligheidOnderzoek naar veiligheidsgevoel bezoekers binnenstad

Onderzoek naar veiligheidsgevoel bezoekers binnenstad

kvo_logo_3
Dinsdagochtend 18 maart, woensdagmiddag 19 maart en vrijdagavond 21 maart zijn er enquêteurs actief in de binnenstad van Purmerend. Zij onderzoeken het veiligheidsgevoel van het winkelende publiek. De enquête is een onderdeel van het stappenplan voor de certificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen.
 

De Purmerendse ondernemingsverenigingen van de binnenstad hebben samen met de gemeente Purmerend en politie Zaanstreek-Waterland een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de binnenstad veiliger te maken en te houden. Onder begeleiding van een adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel doen ze mee met het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Door samenwerking en het maken van concrete afspraken wordt de criminaliteit verminderd en het gevoel van veiligheid vergroot.

De enquête onder het winkelend publiek is onderdeel van fase 1 van het stappenplan. Hierbij worden een nulmeting en een veiligheidanalyse gedaan. Vervolgens zal met alle betrokken partijen een plan van aanpak worden opgesteld met bijbehorende maatregelen. Daarna kan worden overgegaan op certificering.

  Bron: Gemeente Purmerend

Veiligheid artikelen