HomeNieuwsEconomieOndernemersloket gemeente ondersteunt ondernemers in zwaar weer

Ondernemersloket gemeente ondersteunt ondernemers in zwaar weer

Team Ondernemersloket
foto: persbericht gem. Purmerend

Het ondernemersloket van de gemeente Beemster en Purmerend ondersteunt ondernemers die getroffen zijn door de coronamaatregelen. Een team zit klaar om vragen te beantwoorden over ondernemen in coronatijd: Monique Molenaar, Tim Mars en Monique Lindner.

Monique Lindner is zelf ondernemer in Purmerend. Ze weet uit eigen ervaring dat het niet vanzelfsprekend is om als ondernemer contact op te nemen met de gemeente: “Als je in zwaar weer zit, dan denk je misschien niet meteen aan het ondernemersloket. Maar we kunnen veel voor ondernemers in Purmerend en Beemster betekenen. We kunnen een luisterend oor zijn, maar ook overzicht bieden in de regelingen van het steunpakket. We bekijken dan samen op welke steun je recht hebt en wijzen de weg naar de juiste instanties om deze steun aan te vragen.”

Ander werk

Tim Mars vult aan: “Helaas vallen sommige ondernemers, ondanks alle regelingen, tussen wal en schip of blijkt de steun niet voldoende. Wij kijken in dat geval wat we verder voor je kunnen doen. We zijn een klankbord en kijken samen wat nodig is. We geven begeleiding bij omscholing of richting ander (tijdelijk) werk.”

Eén loket

Het ondernemersloket werkt onder meer samen met het Team Economie, Team Belastingen, Team Werk en Inkomen en schulddienstverlening. Maar ook met externe partijen, zoals Halte Werk, het Ondernemersklankbord, Over Rood en het Startersloket. Voor alle vragen van ondernemers is er dus één e-mailadres en telefoonnummer. Het ondernemersloket hielp het afgelopen jaar al veel ondernemers in Purmerend en Beemster. Maar niet alle ondernemers wisten het te vinden. Daarom startte de gemeente een campagne om het loket meer bekendheid te geven. Tim Mars: “Juist in lastige tijden is het van belang dat ondernemers erover praten voor ondersteuning. Als ondernemer ben je gewend om alles zelf te doen, maar je hoeft het niet altijd alleen te doen. Bespreek het met elkaar en met dus ook met ons.” De campagne wordt van harte ondersteund door de lokale ondernemersverenigingen Purmerendse Regio Ondernemers, Purmerendse Centrum Ondernemers, Koninklijke Horeca en Beemster Ondernemers

Economie artikelen