HomeNieuwsEconomieOndanks verbouwing Koemarkt toch voorjaarskermis

Ondanks verbouwing Koemarkt toch voorjaarskermis

Hoewel de herinrichting van de Koemarkt nog in volle gang is, zal er toch een voorjaarskermis plaatsvinden in de binnenstad. Van woensdag 13 tot en met zondag 17 mei zullen diverse kermisattracties te vinden zijn, zelfs op de Koemarkt.

Normaliter was de kermis te vinden op de Koemarkt, de Schapenmarkt en de NUKA-hal. De NUKA-hal, waar de gokautomaten van de kermis altijd stonden, is begin 2008 al gesloopt. Sinds begin maart 2009 staat op de Schapenmarkt een tijdelijk parkeerdek. De Koemarkt zal nog tot eind 2009 in onderhoud zijn. Toch is het mogelijk om ook dit jaar een voorjaarskermis in de binnenstad te organiseren.

Van woensdag tot en met zondag zal de Plantsoenstraat, Plantsoengracht, Looiersplein, Achterdijk en Gedempte Where in het teken staan van de voorjaarskermis. Zelfs op het gedeelte van de Koemarkt dat als af is zullen kermisattracties komen te staan. Van 2 tot en met 6 september zal de laatste najaarskermis in Purmerend plaatsvinden. Vanaf 2010 zal alleen nog een 10-daagse voorjaarskermis overblijven.

ZIE OOK:

Bron: De Koerant (Burrie Media)

looiersplein (kaart).jpg

Economie artikelen