HomeNieuwsVeiligheidOgen en Oren kent al ca. 180 deelnemers

Ogen en Oren kent al ca. 180 deelnemers

orenenogen
Woensdagavond 1 november was er weer een informatieavond van de Politie voor de vrijwilligers van het Ogen en Oren project.
Regelmatig organiseren politiemensen in samenwerking met ambtenaren van de gemeente Purmerend informatieavonden.  Deze avond had als thema “de meldkamer”. De vrijwilligers werd uitgelegd hoe en wanneer 1-1-2 te bellen of wanneer het algemene politienummer 0900-8844. De uitleg werd door iemand gedaan die zelf op de meldkamer van politie zit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werd duidelijk gemaakt welk nummer wanneer te bellen.  Bij de informatieavond waren naast politiemensen en vrijwilligers van Ogen en Oren ook een aantal ambtenaren van Handhaving aanwezig.
 Het project Ogen en Oren is een bewonersproject wat ondersteunt wordt door de politie en de gemeente Purmerend. In 2013 is het project opgestart omdat toen vooral in de Purmer-Noord veel werd ingebroken.
Ondertussen loopt het project in bijna elke wijk in Purmerend en doen er al bijna 180 bewoners mee. Zij lopen of fietsen, wanneer het hen uitkomt, preventief in een geel hesje door de wijk. Zien zij een verdachte situatie, dan wordt deze direct gemeld bij de politie. Ook letten zij op defecte lantaarnpalen, deze worden direct gemeld bij de gemeente via de Buiten Beter App.
Voor meer informatie over Ogen en Oren: www.Ogenenoren.com

foto: Arjen Tushuizen

Lees ook: Voorkom woninginbraak

 

Veiligheid artikelen