HomeNieuwsEconomieNukahal uiterlijk 28 februari gesloopt

Nukahal uiterlijk 28 februari gesloopt

nukahal (240).jpg 

De Nukahal op de Koemarkt wordt uiterlijk eind februari gesloopt. Dat heeft het forum Stedelijke Ontwikkeling en Beheer aan de wethouder Binnenstad kenbaar gemaakt. De Stichting Behoud Veemarkt, die momenteel een nieuwe veehal in de Baanstee-Oost bouwt, is bang dat deze nieuwe hal nog niet direct gebruikt kan worden en heeft daarom uitstel van sloop van de oude nukahal gevraagd bij het forum SOB.

Begin 2008 zou de Purmerendse veemarkt verplaatsen van de binnenstad naar de Baanstee. De sloop van de oude nukahal op de Koemarkt stond gepland voor 14 februari. Op of rond die datum zou ook de nieuwe veehal in de Baanstee haar deuren openen. De wethouder die verantwoordelijk is voor de binnenstad, Hans Krieger, was in eerste instantie tegenstander van de uitstelplannen van de stichting. Diverse aannemers hebben namelijk al de opdracht gekregen om een begin te maken aan de verbouwing van de Koemarkt.

De stichting is bang dat de nieuwe veehal niet op 15 februari in gebruik kan worden genomen, omdat de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) mogelijk nadere eisen gaat stellen aan de nieuwe veehal. In verband met de diverse veeziekten is de VWA erg voorzichtig als het gaat om de handel van vee. Op aandringen van een meerderheid van de partijen (uitgezonderd VVD en CDA) ging de wethouder  toch door de bocht en krijgt de sloop twee weken uitstel. Dit uiteraard tot opluchting van de Stichting Veemarkt.

Economie artikelen