HomeNieuwsVeiligheidNoord-Holland gaat gezamenlijk de strijd aan tegen drugscriminaliteit

Noord-Holland gaat gezamenlijk de strijd aan tegen drugscriminaliteit

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord. Burgemeester Don Bijl van de gemeente Purmerend ondertekende dit convenant. Samen met nog 33 andere gemeenten en politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten gaat gemeente Purmerend de strijd aangegaan tegen drugscriminaliteit.

“Het is belangrijk om de georganiseerde drugscriminaliteit hard aan te pakken”, aldus burgemeester Don Bijl. “Door nieuwe vormen van druggerelateerde criminaliteit volstond het ‘hennep-convenant’ niet meer. In dit nieuwe convenant staan duidelijke afspraken over het onderling uitwisselen van informatie. Hierdoor kunnen hennepkwekerijen en drugslabs nog beter worden opgespoord.”

Aanpakken drugscriminaliteit draagt bij aan een veilige woonomgeving

“De gemeente Purmerend maakt zich hard voor de aanpak van drugscriminaliteit”, vervolgt Don Bijl. “Het is bij wet verboden en zorgt voor onveilige situaties in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied en dat willen we voorkomen. Ik ben blij dat deze samenwerking het nog beter mogelijk maakt drugscriminaliteit aan te pakken.”

Meld verdachte situaties

Samen houden we Purmerend veilig. Vermoedt u een drugslab of hennepkwekerij? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op www.nhdrugsalert.nl.

Lees het Convenant Aanpak Drugslocaties Noord-Holland 2020-2025 via de website van NH Samen Veilig.

Veiligheid artikelen