HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningNog veel onduidelijkheid over komst zorghotel

Nog veel onduidelijkheid over komst zorghotel

zorghotel

Onder de bewoners van de Wheermolen is nog veel onduidelijkheid over de komst van een zorghotel in de wijk. In 2010 werd aan de wijkbewoners een plan om op de plek waar nu wijkcentrum ’t Noot staat een zorghotel met 60 appartementen te bouwen.

Het plan werd indertijd niet goed ontvangen door de wijkbewoners. Ook de Stadspartij zette vraagtekens bij het bouwplan. Zo zouden er veel te weinig parkeerplaatsen bij het complex worden gebouwd, waardoor bezoekers hun auto in de omliggende woonwijken zouden parkeren.

Weerstand

Ook tijdens de wijklunch in de Wheermolen, die de Stadspartij organiseerde op 17 september jl., bleek de weerstand tegen de komst van een zorghotel groot te zijn. Veel wijkbewoners gaven aan geen zorghotel in de wijk te willen.

Verkeersdrukte

BertMeulenberg2011-08De Stadspartij vindt een zorghotel niet passend op de plek van ‘t Noot. “Met een zorghotel erbij komt er wel erg veel hoogbouw in de Wheermolen, vindt raadslid Bert Meulenberg van de Stadspartij. “De verkeersdrukte zal flink toenemen door alle bezoeken aan de cliënten in het zorghotel.” De gemeenteraad zal uiteindelijk bepalen of er een zorghotel in de Wheermolen komt. “De Stadspartij kan proberen een meerderheid in de raad te krijgen tegen de bouwplannen,” laat Meulenberg weten.

Behoefte

De Stadspartij vraagt zich af hoe groot de behoefte is aan een zorghotel in Purmerend. “Wij zullen het gemeentebestuur vragen of hier onderzoek naar is gedaan. En als dat is gedaan, zouden wij graag deze onderzoeksresultaten in willen zien.”

Purmer-Noord

Als er toch een zorghotel in Purmerend komt, dan ziet de Stadspartij deze het liefste op de plek van het voormalige Betronic-gebouw in de Purmer-Noord, op de hoek van de Grotenhuysweg en de Purmerweg. “Vanaf deze plek is het Waterland Ziekenhuis prima bereikbaar,” vindt Meulenberg. “Bovendien geeft een zorghotel op deze locatie veel minder hinder dan in de Wheermolen.”

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen