HomeNieuwsVeiligheidNog geen alternatief voor te verwijderen JOP

Nog geen alternatief voor te verwijderen JOP

wethouder_berent_daan_klein
De college heeft nog geen alternatieven gevonden voor de jongerenontmoetingsplek (JOP) die over een maand verdwijnt op de huidige plek in park De Uitvlugt in de Purmer-Noord. De burgemeester liet half april nog weten dat de JOP per 1 juni verwijderd wordt van de plek nabij de Westerweg. PvdA-Wethouder B. Daan (jeugdzaken, foto) liet tijdens de vergadering van de gemeenteraad weten nog op zoek te zijn naar een geschikte locatie, maar deze nog niet gevonden te hebben.

Wethouder Daan ziet het liefste op twee andere plekken in hetzelfde park een JOP terug. De wethouder wil de komende tijd met de jongeren en de omwonenden in gesprek gaan over een nieuwe locatie voor de JOP. Daarbij gaf de wethouder aan dat hij nog zorgvuldiger om wil gaan met de besluitvorming hierover.

Geen termijn

Tijdens de raadsvergadering van 23 april jl. vroeg de fractie van de PvdA aan de wethouder of het niet beter is om eerst een nieuwe plek in het park aan te wijzen en dan pas de JOP weg te halen. Ook vroeg de fractie zich af of de jongeren niet op dezelfde plek terug komen als de overkapping en de bankjes worden weggehaald. De wethouder gaf aan de datum van 1 juni vast te houden. Hij kon nog geen termijn noemen waarop de nieuwe JOP geplaatst zou worden.

De Stadspartij vindt dat het college van B&W er alles aan moet blijven doen om de overlast van dit moment aan te pakken. “Als dit niet lukt,” zegt Mario Hegger, “is het onmogelijk om aan een nieuwe locatie te beginnen. Een herhaling van zetten zal dan het gevolg zijn.”

ZIE OOK:

 

Veiligheid artikelen