HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningNIEUWE KOEMARKT: OOK JONGEREN MOGEN KIEZEN

NIEUWE KOEMARKT: OOK JONGEREN MOGEN KIEZEN

koemarkt (klein).jpg 

De gemeente Purmerend gaat ook jongeren de gelegenheid geven om mee te doen aan de grote meningspeiling over de nieuwe Koemarkt. Alle Purmerenders van 14 jaar en ouder kunnen hun voorkeur uitspreken voor een nieuw ontwerp van het plein. Naar verwachting kan de gemeente na de zomervakantie drie ontwerpen presenteren. Alle drie ontwerpen zijn in principe goed. Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd.

Iedereen krijgt persoonlijk bericht. Vervolgens kan men per telefoon of internet een stem uitbrengen. Wanneer 20% of meer een stem uitbrengt neemt het college de keuze over. Mocht de opkomst minder zijn, dan kiest het college zelf. De gemeente heeft echter goede hoop op een flinke opkomst. Een debat over de Koemarkt in P3 trok in december nog honderden Purmerenders. Schriftelijke enquêtes van de gemeente hebben bovendien vaak een respons van 40%. Een referendum is het overigens niet, de herinrichting van de Koemarkt gaat in ieder geval door.

Top 10
Verschillende partijen zijn al bezig met het maken van een ontwerp. Deze ontwerpen moeten in ieder geval voldoen aan het Programma van Eisen. Hierin staat aan welke eisen het ontwerp van de Koemarkt moet voldoen. Zo moet onder meer rekening worden gehouden met het gebruik als marktplein, evenementen, de toegankelijkheid voor gehandicapten en veiligheid. Daarnaast moet het ontwerp tegemoet komen aan de ‘Top 10 van Koemarkt-wensen’, een lijst die eind vorig jaar is opgesteld met medewerking van enkele honderden Purmerenders. Het plein moet uiterlijk 1 januari 2010 klaar zijn.

 

Bron: Gemeente Purmerend 

Ruimtelijke Ordening artikelen