HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningNieuwbouw 102 woningen Stekeldijk gestart

Nieuwbouw 102 woningen Stekeldijk gestart

StekeldijkHA
Woensdag 24 januari was de officiële start van de bouw van de 102 appartementen op het voormalige evenemententerrein aan de Stekeldijk in de Wheermolen. Het project Driedam in Purmerend. De woningen zijn in 2019 klaar.

Wethouder Krieger maakte een compliment aan de omwonenden. De vraag naar woningen is groot in Purmerend. Dit maakt dat er op veel inbreilocaties in Purmerend wordt gebouwd.

In sommige gevallen wordt de start van de bouw vertraagd door het nauwgezet behandelen van bezwaren van direct omwonenden. Bij de ontwikkeling van de Stekeldijk was dit gelukkig niet het geval, zo bracht de wethouder naar voren. Bij de totstandkoming van de plannen hebben de omwonenden meegedacht over de invulling van het terrein en de ontsluitingsroute. Dit heeft ervoor gezorgd dat gekozen is voor het voorstel van de bewoners. Hiervoor is zelfs extra geld vrijgemaakt door de gemeenteraad. Van-buiten-naar-binnen-werken wat zorgt voor draagvlak voor het project in de buurt.
Naast de omwonenden waren er ook een groot aantal toekomstige bewoners aanwezig. Inmiddels zijn alle appartementen verkocht.
Kleinschalige appartementen
Er komen drie kleinschalige appartementengebouwen met in totaal 64 huur- en 38 koopappartementen. De woningen liggen naast het NS-station Overwhere. De drie gebouwen krijgen de historische namen van dijken: De Waker, De Dromer en De Slaper. De Waker en De Slaper zijn 64 vrije sector huurwoningen voor SPF Beheer. De Dromer bestaat uit 38 koopwoningen ontwikkeld in opdracht van Van Wijnen. De huurappartementen zijn circa tachtig vierkante meter groot. De koopappartementen tellen circa 50 vierkante meter en zijn bedoeld voor starters en kleine huishoudens. Het terrein rondom de appartementengebouwen wordt ingericht als gemeenschappelijke  binnentuin voor de bewoners.
 
Boompjes

Wethouder Hans Krieger nam namens de gemeente drie boompjes in ontvangst. Over 18 maanden krijgt ieder appartementengebouw zijn boom terug. Krieger: “Ik ben verheugd met de bouw van deze nieuwe appartementen in Wheermolen-Oost. Elke verhuizing brengt beweging in de woningmarkt en die doorstroming is voor onze gemeente dringend nodig.”

foto: Stadspartij

Ruimtelijke Ordening artikelen