HomeNieuwsVeiligheidMisdrijven in 2014 voor de gemeente Purmerend met 11% gedaald

Misdrijven in 2014 voor de gemeente Purmerend met 11% gedaald


Elk half jaar stuurt de politie, basisteam Purmerend, een verslag naar de gemeenteraad. Het politieverslag over 2014 wordt in de commissievergadering van 16 april besproken.

In dit verslag wordt de lezer meegenomen in de onderwerpen waar het basisteam Purmerend het afgelopen jaar mee bezig is geweest en welke resultaten zijn behaald.

De politie-eenheid Noord-Holland bestaat uit de drie districten: Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Noord-Holland Noord.
Het district Zaanstreek-Waterland bestaat uit het basisteam Purmerend en het basisteam Zaanstad. De gemeente Purmerend valt samen met de gemeenten Beemster, Waterland, Zeevang, Landsmeer en Edam-Volendam binnen het basisteam Purmerend. De aansturing van de operatie van het basisteam Purmerend gebeurt vanuit het politiebureau aan de Waterlandlaan te Purmerend.

In 2014 werd in de gemeente Purmerend een totaal aantal van 3.919 misdrijven gepleegd. Dit betreft een daling van ruim 11% ten opzichte van 2013.
Voor de High Impact Crimes (HIC’s) is ten opzichte van het jaar 2013, een daling te zien voor: diefstal/inbraak woning (- 43%, aantal -182), straatroven (- 5%, aantal -1), overvallen ( – 55%, aantal -5), mishandeling (- 4%, aantal -13) en bedreiging (- 5%, aantal -11).
Voor de HIC openlijk geweld tegen personen is ten opzichte van 2013 een lichte stijging te zien (aantal +1).

De exacte cijfers en toelichting zijn in het verslag HIER te lezen.

Veiligheid artikelen