HomeNieuwsEconomieMetropoolregio Amsterdam brengt locaties voor evenementen in kaart

Metropoolregio Amsterdam brengt locaties voor evenementen in kaart

koemarktHA
De Metropoolregio Amsterdam onderzoekt of knelpunten als gevolg van het toenemende aantal evenementen in de regio kunnen worden ondervangen in een evenementenstrategie. Daarmee moet overlast als gevolg van evenementen worden tegengegaan.
Het aantal evenementen in de Metropoolregio Amsterdam stijgt al jaren. Enerzijds is dit gunstig, omdat dit leidt dit tot economische opbrengsten en promotie van de evenementenlocaties en van de MRA. Aan de andere kant kunnen evenementen op sommige plekken zorgen voor overlast voor omwonenden. Dit probleem kan worden verkleind door evenementen beter over de regio te spreiden. 

De eerste stap om tot een strategie te komen, is een inventarisatie van de bestaande evenemententerreinen binnen de MRA. De inventariserende fase gaat binnenkort van start. Aan het Bureau Stedelijke Planning is de opdracht gegeven om via deelregionale sessies de verschillende evenementenlocaties binnen de Metropoolregio Amsterdam in beeld te brengen. Deze inventarisatie zal voor de zomer van 2018 af zijn. Op basis hiervan wordt gekeken of beleid op het gebied van evenementen op MRA-niveau kansrijk is.

foto: Stadspartij

Economie artikelen