HomeNieuwsWelzijnMet goed beleid had JOP kunnen blijven staan

Met goed beleid had JOP kunnen blijven staan

mario hegger.jpgDe Stadspartij is ervan overtuigd dat de jongerenontmoetingsplek (JOP) in de Purmer-Noord had kunnen blijven bestaan als de gemeente goed beleid en toezicht had ontwikkeld. “Dan waren er geen problemen geweest en had de JOP kunnen blijven bestaan,” laat Mario Hegger (Stadspartij, foto) in een reactie weten.

Uiterlijk 1 juni wil wethouder B. Daan (jeugdzaken) de JOP weghalen van de huidige plek. Dit na herhaalde klachten uit de buurt. Op 27 mei jl. kwamen de bewoners, de wijkmanager en de wethouder bijeen om de JOP op een andere locatie in het park neer te zetten. De discussie doet zowel in de politiek als in de media veel stof opwaaien.

De verwijdering van de JOP is opmerkelijk, omdat de wethouder tegelijkertijd beweert dat het met de overlast wel meevalt. Toch twijfelt Hegger aan de uitspraken van de wethouder. “Nu de uitvoering van de gemeente niet goed is geweest, zijn de problemen flink uit de hand gelopen. Er kan pas een nieuwe JOP op een andere plek in het park komen, als het jongerenbeleid en de uitvoering daarvan op orde is. Bovendien is het belangrijk om met de bewoners en met de jongeren overleg te voeren, waarbij bindende afspraken worden gemaakt. Hierdoor kan de invloed van de bewoners worden gewaarborgd.

Klik hier voor een fotoreportage van de JOP in de Purmer-Noord.

ZIE OOK:

Welzijn artikelen