HomeNieuwsVeiligheidMeelopen met de politie

Meelopen met de politie


Vrijdag 5 Februari hebben Coen Lageveen en Melvin Smid, raadsleden voor de Stadspartij, bij basisteam politie Purmerend een middagdienst ‘meegedraaid’.

Om precies te zijn ze liepen mee met een middagdienst noodhulp, en gingen mee met twee agenten vanaf bureau Purmerend. Doel van deze meeloop stage was om met eigen ogen te zien en te ervaren wat er zoal bij het dagelijkse politiekwerk komt kijken en zo meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden van de politie.

Volgens de agenten was het een relatief rustige middag. Ze zijn tijdens de dienst ‘slechts’ zo’n 8 maal opgeroepen voor dringende zaken, variërend van beroving tot lastig vallen van jongedames, een aanrijding met letsel, tot in brand gestoken klein materiaal.

Opvallend tijdens deze dag was de magere personeelsbezetting en het grote werkgebied van de agenten. Dit komt omdat de politie Purmerend ook de regio Waterland bedient. Zo werden de agenten ook ingezet voor meldingen in Oosthuizen en de Middenbeemster.
Het viel Coen en Melvin op hoe verschillend de medeweggebruikers reageren op een met sirene en zwaailicht voerend politievoertuig. Sommige bestuurders gaven richting aangevend keurig ruimte, maar er waren er ook die ( met goede bedoelingen) boven op hun rem gingen staan en zo juist een gevaarlijke situatie creëerden. Maar met grote handigheid, verkregen door jarenlange ervaring en enorme oplettendheid, wisten ‘onze’ agenten de politiebus snel en veilig door het verkeer naar de plaats van de melding te sturen.

Door deze stage hebben Coen en Melvin nog meer respect voor de politieagenten gekregen. Een groot werkgebied waarin het ze lukt om met een kleine ploeg toch snel ter plaatse te kunnen zijn. Bovendien is elke melding weer een verrassing van wat ze kunnen verwachten. Opvallend was ook het plezier en de voldoening die van de agenten valt af te lezen, de gemotiveerdheid voor hun werk is groot.

Melvin Smid en Coen Lageveen hebben veel van deze meeloop stage geleerd en hun dank voor de gastvrije ontvangst door de politie en de fijne begeleiding is dan ook groot.

Veiligheid artikelen