HomeNieuwsEconomieMario Hegger over niet doorgaan bouw discotheek

Mario Hegger over niet doorgaan bouw discotheek

MarioHeggerDichtbij

In hat najaar van 2011 is duidelijk geworden dat de bouw van de discotheek aan de Verzetslaan in Purmerend definitief niet door gaat. De Stadspartij berichtte hier al eerder over. Fractievoorzitter Mario Hegger (foto) van de Stadspartij en initiatiefnemer van Disco-NU Darryl Mantel reageren op de beoogde locatie tegenover Dichtbij.nl op de stopzetting van het bouwproject.

“JSD Bouw wilde al in 2004 een discotheek bouwen op deze plek,” zegt Mario Hegger. “Tijdens de planvorming zijn er juridische procedures door bewoners die er omheen wonen aangespannen. De bewoners zijn uiteindelijk niet in het gelijk gesteld door de rechtbank en ook niet door de Raad van State. En daarmee kon JSD beginnen met de volgende fase. Maar op dat moment viel het traject dus stil.”

Faciliteren

Darryl Mantel van Disco-NU betreurt de zaak. “Purmerend wacht al jaren op een discotheek. Er zijn een aantal rechtszaken geweest. En na afloop trekt de exploitant zich terug. En dat is teleurstellend.” Mantel vindt dat Purmerend als stad een discotheek en daarmee een beter uitgaansleven verdient. “Als jongeren een discotheek willen en er is een markt voor, dan moet je dat als gemeente faciliteren,” vindt Hegger. “Bijvoorbeeld door vergunningen te verlenen.”

Leegstaand pand

Mantel heeft nu het idee om een discotheek in een leegstaand pand aan de Purmerweg te vestigen. “En misschien kunnen we een andere exploitant vinden die het wel aandurft om op de Verzetslaan een discotheek te bouwen.”

P3

“Het probleem is de bouwstaat van het leegstaande pand aan de Purmerweg,” reageert Hegger.” Er komen een hoop jongeren in zitten, dus je krijgt te maken met milieuregels, bouwvergunningen en veiligheidsregels. Dat vergt al gauw een investering van een paar ton.” De Stadspartij vindt het daarom belangrijk dat wordt samengewerkt met poppodium P3 aan de Purmersteenweg om een disco te organiseren.

Vaak niet open

Darryl Mantel vindt P3 een mooie locatie. “En er is vaak veel te weinig te doen. Als ik er langs kom op vrijdag- of zaterdagavond dan is het vaak niet open of het is niet duidelijk wat er die avond is.”

Alle jongeren

De Stadspartij vindt dat P3 altijd open moet zijn. “Het is belangrijk dat P3 gaat leven. P3 moet er voor alle jongeren in Purmerend zijn. En op andere momenten is P3 er ook voor ouderen. P3 moet aantrekkelijk worden onder de jongeren. Een discotheek in P3 is een gat in de markt en daar moet je inspringen. Continuïteit daarin is heel belangrijk.”

Disco-NU zal de de mogelijkheden blijven onderzoeken om alsnog een discotheek in Purmerend te krijgen, hetzij op de Verzetslaan, hetzij in P3 of zelfs op een andere locatie.

Op de website van Dichtbij.nl is een filmpje van het interview te vinden.

ZIE OOK:

Economie artikelen