HomeNieuwsVeiligheidLive cameratoezicht pas na 1 januari 2012

Live cameratoezicht pas na 1 januari 2012

cameratoezicht
Tot nu toe was alles erop gericht om de het live uitkijken van de camera’s op de Koemarkt e.o. nog net dit jaar te laten plaatsvinden.
Helaas gaat dat niet lukken. Er heeft een Europese aanbesteding plaatsgevonden op de uitbreiding en verbetering van het systeem dat in Zaandam draait. Er is thans aanmerkelijke vertraging ontstaan omdat gegadigden die niet zijn uitgekozen om die uitbreiding en verbetering te realiseren de uitkomst van de aanbesteding aanvechten.

Door deze partijen is een juridische procedure aangespannen waarvan de uitslag dient te worden afgewacht. De technische werkzaamheden moeten immers worden uitgevoerd in samenwerking met het bedrijf dat in Zaandam aan de slag gaat.

In Purmerend is alles in gereedheid voor de technische start. De overeenkomst met de politie over het beheer van het systeem is in de afrondingsfase. Alles is erop gericht dat er geen tijd meer verloren gaat zodra het sein ook in juridische zin op groen staat.

De Stadspartij beziet de helaas niet ongebruikelijke aanvechting van de uitkomst van de aanbesteding met gemengde gevoelens.

Veiligheid artikelen