HomeNieuwsVeiligheidLive camerabeelden uitkijken is effectief

Live camerabeelden uitkijken is effectief

Koemarkt-beelden
De Stadspartij is zich er van bewust dat over het plaatsen van camera’s, en een stap verder: het live uitkijken van de beveiligingcamera’s,  weloverwogen beslist moet worden. In 36 gemeenten is dit besluit al genomen.

Purmerend heeft al jaren vaste camera’s hangen waarvan de beelden achteraf door de politie worden bekeken op bewijslast. De gemeenteraad van Purmerend heeft besloten om de camera’s nu ook live uit te kijken. De Koemarkt is zeer geschikt om live uit te kijken. De horeca is gelegen om het plein. Groepen of groepjes bezoekers van het plein kunnen worden gevolgd en vallen op als zij iets willen doen dat de openbare orde en veiligheid in gedrang kan brengen.

Politie direct aansturen

Op afstand kan de politie direct worden aangestuurd waardoor geweld kan worden voorkomen of dat een vechtpartij direct in de kiem kan worden gesmoord. Naar de Koemarkt komen in het weekend veel jongeren, waarbij in en buiten de cafés op de terrassen kan worden gedronken.  Dat samen geeft nog wel eens problemen. Dan is het goed als de politie ook gebruik kan maken van live camera beelden.

Professionals

De Stadspartij kan situaties bedenken dat het niet handig is om camera’s op te hangen, zoals in een te groot gebied of een wijk waar het de jongens zijn uit dezelfde wijk. Dan kan er beter worden geïnvesteerd om professionals daar te krijgen om de angel uit het probleem te halen. In uitgaansgebied als de Koemarkt lukt het niet dat is te massaal en de bezoekers komen overal uit Purmerend en van buiten Purmerend. Camera’s zijn dan veel effectiever  en op lange termijn goedkoper. De pakkans neemt er door  toe en de veiligheid kan daardoor beter worden gegarandeerd. Iemand die de boel op stang wil jagen kijkt wel twee keer beter uit als hij dat wil gaan doen op een plein waar de beelden direct door de politie live worden uitgekeken.

ZIE OOK:

Veiligheid artikelen