HomeNieuwsEconomieLaatste veemarkt in Purmerendse binnenstad

Laatste veemarkt in Purmerendse binnenstad

veemarkt.jpg

Vandaag, woensdag 27 februari 2008, is de laatste veemarkt in de Purmerendse binnenstad. Hiermee komt een einde aan een traditie van meer dan vijf eeuwen waar vele Purmerenders met weemoed aan terug zullen denken. Wie kuierde er niet ooit langs de kalveren, koeien, paarden, of kippen die op de vroege dinsdagochtend van eigenaar op eigenaar gingen?

 

veemarkt2.jpg

Sinds begin dit jaar is de exploitatie in handen van de Stichting Veemarkt Purmerend. Deze organisatie bedacht in 2007 de constructie om alle handelaren aandeelhouder te maken van de Purmerendse veemarkt. Daarmee kon ook een nieuwe markthal worden gebouwd aan Volume in de Baanstee Oost, voorzien van alle moderne gemakken.

De officiële opening van de nieuwe veemarkthal is afhankelijk van de laatste bouwwerkzaamheden en staat gepland eind februari. Voor meer details over die opening kunt u terecht bij de Stichting Veemarkt Purmerend, de heer E. Buis, telefoon 06 – 204 72 508. De voormalige Nukahal aan de Schapenmarkt wordt op 3 maart 2008 gesloopt om plaats te maken voor meer parkeergelegenheid in de binnenstad van Purmerend. 

Bron: Gemeente Purmerend 

Economie artikelen