HomeNieuwsEconomieKunstenaars in actie op de Purmerendse Place du Tertre

Kunstenaars in actie op de Purmerendse Place du Tertre

Place du Tertre Montmartre Foto Stadspartij-BPP


Op zaterdag 26 augustus staat de binnenstad van Purmerend in het teken van kunst. Op de Kaasmarkt vindt een kunstmarkt plaats genaamd Place du Tertre. De hele dag kunt u professionele kunstenaars uit de regio in actie zien. Even verderop op de Koemarkt vindt u op de jaarlijkse kunstmarkt tientallen kramen vol creatieve kunst.

Place du Tertre

De kunstmarkt Place du Tertre is vernoemd naar het beroemde plein in de Parijse wijk Montmartre. Daar beoefenen schilders, portrettekenaars en silhouetknippers dagelijks hun kunsten. Zo ook op de Kaasmarkt. Tijdens een workshop ‘en plein air schilderen’ leggen schilders uit de regio, onder leiding van kunstenaar Ronald Roelfsema, de sfeer op de Kaasmarkt vast.

Naast de workshop is er meer te zien. Schilders, glaskunstenaars, beeldhouwers en andere professionele kunstenaars uit de regio laten aan het publiek zien hoe zij kunst maken. Er staan verschillende marktkramen op het plein. Het Kunstcollectief Purmerend heeft een informatiestand, waarbij u het boekje van de nieuwe Kunstroute op 7 en 8 oktober alvast kunt afhalen.

Jaarlijkse kunstmarkt op de Koemarkt

Niet alleen op de Kaasmarkt kunt u op 26 augustus terecht voor kunst. Op de Koemarkt vindt de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Op het plein staan 70 kramen vol met van alles op het gebied van creatieve kunst. Ook hier vindt u een aantal professionele kunstenaars uit de regio die hun werken laten zien.

Meer informatie over de kunstmarkt kunt u vinden via de website van het Kunstcollectief Purmerend.

Economie artikelen