HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningKrieger maakt van Gildeplein ook een klerezooi

Krieger maakt van Gildeplein ook een klerezooi

graafwerkbelemmertgildepleinpurmerend.jpg
“De winkels op het Gildeplein voor de feestdagen weer goed bereikbaar? Ha! Wie heeft je dat wijsgemaakt? Ze trekken om de haverklap weer een stuk weg open en het plein zelf wordt ook opnieuw onder handen genomen.”  Zo reageerde Johan van Noorden van ’t Schoenlapertje onlangs in Dagblad Waterland over de opbrekingen om en nabij het winkelcentrum.

Enige weken eerder toonde hij al aan dat het een krachttoer is om hem en zijn collega-ondernemers te bereiken. In verband met de werkzaamheden voor het project Make Overlanderstraat, en het vervangen van twee afsluiters door Stadsverwarming. Die laatste klus is klaar en Stadsverwarming jubelde daarom dat de winkeliers ruim voor de feestdagen weer als normaal te bereiken zijn. “Nou, mooi niet”, buldert Van Noorden.

Er heersen veel tegenstrijdige berichten over wat, hoe en wanneer met betrekking tot de werkzaamheden. Zo is er een verslag van een vergadering waarin uitleg gegeven werd hoe het zou gaan verlopen.  In dat verslag werd door de woordvoerders aangegeven dat de bus door de
Overlanderstraat zou blijven rijden. “Mooi niet dus! Diverse winkeliers hebben thans een, omzetdalingen van meer dan 50%. Ontstaan na de afsluiting van de Overlanderstraat. Dus zeker niet met als oorzaak de kredietcrisis.”

Als voordat de werkzaamheden waren aangevangen met de winkeliers was overlegd dan was zeker de drukke maand december ontzien m.b.t de werkzaamheden. Nu ziet er naar uit dat het zeker tot 18 december 2009 gaat duren dat de zaak weer enigszins op orde is. Als je het Johan van Noorden en de andere winkeliers vraagt geloven ze ook niets van die datum. De werkzaamheden gaan daarvoor in een te chaotische en te traag tempo.
Vele winkeliers hebbe het vertrouwen in het college van B&W in het bijzonder in Wethouder Krieger compleet verloren.

In de commissie Algemene Zaken drong Stadspartij fractievoorzitter Ankersmit er al bij de burgemeester op aan om zelf de situatie eens in ogenschouw te nemen en te beoordelen. Burgemeester Bijl zegde dat toe. Tot nu toe zonder enig resultaat. In de raadsvergadering van 26 november aanstaande zal Stadspartij-raadslid Roald Helm de wethouder over de door hem aangericht rampsituatie bevragen. Om procedurele redenen moeten deze vragen van tevoren worden ingediend. Ze luiden als volgt.

  • 1) Per wanneer zijn de winkels op het Gildeplein weer goed bereikbaar? Inclusief bereikbaarheid via de Overlanderstraat.
  • 2) Hoe is de communicatie over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden in de Overlanderstraat met de winkeliers op het Gildeplein verlopen?
  • 3) Wanneer is met de winkeliers overlegd alvorens de werkzaamheden werden aangevangen?
  • 4) Hoe en wanneer zijn de plannen voor het verdwijnen van de parkeerplekken(25) met de winkeliers op het Gildeplein besproken?

Het belooft in combinatie met de interpellatie over het pand Koemarkt 28, een roerige avond te worden.

ZIE OOK:

13-03-2009 Hegger: Gemeente gaat verkeerd om met WOP’s

 

Foto: WebRegio

Ruimtelijke Ordening artikelen