HomeNieuwsEconomieKFC mag eindelijk binnenkort gaan bouwen op plek Caddy's

KFC mag eindelijk binnenkort gaan bouwen op plek Caddy’s

kfc
Het college start met de nodige vertraging aan de procedure voor afgifte van een bouwvergunning voor de Kentucky Fried Chicken (KFC) op de locatie van Caddy’s Diner.
In 2008 heeft het college het principeverzoek behandeld en positief op het initiatief gereageerd. Het college van B&W van Purmerend ging dus al in 2008 akkoord met het voornemen van het bedrijf YUM! Restaurants International tot het bouwen van een Kentucky Fried Chicken (KFC) vestiging in Purmerend. 

Het bedrijf moet aan een aantal voorwaarden voldoen bij het uitwerken van het plan. In het plan zal het restaurant worden gevestigd aan de Verzetslaan / Vurige Staart op de plaats van het huidige Caddy’s restaurant. Voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat de uitwerking moet passen in de plannen voor de realisatie van een discotheek op dezelfde locatie. En dat het gebouw hoger moet worden, zodat het beter past tussen de overige bebouwing.

Die aaanpassingen zouden meegenomen worden in het nieuwe bestemmingsplan Gors en omgeving. Het was de bedoeling het restaurant zo in de bestemmingsplanwijziging voor De Gors op te nemen.
Dit bestemmingsplan heeft vertraging opgelopen en aanvrager moet hierdoor al meer dan een jaar wachten. Om de bouw van de KFC vestiging binnenkort toch mogelijk te maken, moet een vrijstelling van het bestemmingsplan worden verleend. Daarom besluit het college om een ‘projectbesluit’ te nemen. Dit is een versnelde procedure, die in dit geval gehanteerd kan worden.
De kennisgeving tot het voorbereiden van een projectbesluit werd 20 december gepubliceerd. De week daarna start de procedure.

Economie artikelen