HomeNieuwsEconomieJubilerend festival Reuring (15 jaar) barst los

Jubilerend festival Reuring (15 jaar) barst los

Reuring2016
Reuring barst vandaag vijf dagen lang los van woensdag 22 juni tot en met zondag 26 juni. De organisatie doet er alles aan om een spetterende jubileumeditie neer te zetten. De meeste optredens zijn vrij toegankelijk. Alleen voor het locatietheater worden kaarten verkocht.

Purmerend en wijde omgeving heeft het Reuring Festival in de afgelopen 15 jaar omarmt. Om het programma verrassend en spannend te houden en Reuring voor iedereen vrij toegankelijk te laten blijven gaat dit jaar een aantal artiesten na afloop van hun optreden met de Reuringhoed rond. We hopen dat jij ook een duit in de hoed wilt doen.
Het festival trekt jaarlijks gemiddeld 40.000 bezoekers, die in de binnenstad van Purmerend, en in het Leeghwaterpark van Purmerend, kunnen genieten van kwalitatief hoogstaand straattheater en muziek.

Traditiegetrouw sluit Reuring op zondag het festival af met ‘Cityslam’, een dag met muziek voor jong en oud door bekende Nederlandse artiesten, zoals bij vroegere edities Racoon, Alain Clark, Miss Montreal, Kenny B en Typhoon. Het festival is grotendeels afhankelijk van (250!) vrijwilligers, subsidies en sponsoring. Door het kwalitatief goede aanbod van artiesten heeft Reuring tot ver buiten Purmerend bekendheid gekregen. Met betrekking tot o.a. stadspromotie is de gemeente
Purmerend een belangrijke subsidievertrekker. Daarnaast worden er diverse subsidieverstrekkers aangeschreven zoals het Prins Bernard Cultuurfonds en het VSB fonds. Om de kwaliteit van het festival te blijven waarborgen,
zorgt de organisatie voor een telkens groeiend aantal bezoekers en een kwalitatief hoogstaand programma met artiesten uit binnen- en buitenland.

Wederdienst
De organisatie streeft naar streeft naar steeds grotere bekendheid op regionaal -, Noord-Hollands en landelijk niveau. Hete is ook de bedoeling bezoekers van buiten Purmerend op een andere wijze kennis te laten maken met inwoners en ondernemers uit Purmerend. Verreweg de meeste voorstellingen zijn gratis toegankelijk.
Reuring is op zoek naar particulieren, organisaties en bedrijven die het festival willen ondersteunen door middel van een (financiële) bijdrage. Het festival biedt de mogelijkheid sponsors op gepaste wijze van een wederdienst te voorzien. Reuring is een mooie gelegenheid om zich als bedrijf te profileren, onder het genot van theater, muziek, dans, een hapje en een drankje. Kijk op www.reuring.com

Economie artikelen