HomeNieuwsVeiligheidIntegrale veiligheidscontrole Nijverheidsweg Purmerend

Integrale veiligheidscontrole Nijverheidsweg Purmerend


Op dinsdag 4 juni 2024 vond een onaangekondigde integrale veiligheidscontrole plaats in diverse bedrijfspanden op de Nijverheidsweg in Purmerend. Hierbij zijn 24 panden gecontroleerd. Deze controle was een samenwerking van gemeente Purmerend, veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, omgevingsdienst IJmond, Liander en politie. 

Alle eigenaren of gebruikers konden ter plaatse komen om het controleteam toegang te verlenen, waardoor alle panden zijn gecontroleerd. De meesten voldeden aan de eisen. Er is een aantal milieuadviezen gegeven waar de gebruikers mee aan de slag gaan. Bij een aantal panden waren de blusmiddelen niet gekeurd. Dit zien de partijen vaker bij veiligheidscontroles. De gebruikers hebben tips gekregen om de brandveiligheid in hun pand te verbeteren.

Voedselveiligheid
Bij 1 pand waren er twijfels over de wijze waarop voedsel werd opgeslagen en bereid. Hierop is afgestemd met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die verantwoordelijk is voor het toezicht hierop. De NVWA zorgt voor dit bedrijf voor een hercontrole op een ander moment.

Opzet controles
Tijdens de integrale veiligheidscontroles wordt er gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. Deze controles vinden onaangekondigd plaats. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo werd gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, gestolen goederen, milieudelicten of drugsdelicten.

Burgemeester Van Selm: ‘In Purmerend organiseren we met onze ketenpartners meerdere veiligheidscontroles per jaar. In de resultaten ervan zien we terug dat deze controles effect hebben. De controles worden door de meeste van onze ondernemers gewaardeerd. Het is bekend dat ze nodig zijn om onze bedrijventerreinen vrij te houden van criminaliteit zoals bijvoorbeeld drugslabs en hennepkwekerijen. Een mooi resultaat bij deze controle is dat er geen criminaliteit is aangetroffen en alle ondernemers van de Nijverheidsweg aan de controle hun medewerking verleenden’.

Melden
Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een drugsproductielocatie of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn 7 dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl

Ook bij de gemeente kunt u vermoedens melden of signalen van fraude, illegale bewoning of zaken waarvan u denkt: dit klopt echt niet. Mail daarvoor naar vermoeden@purmerend.nl 

 

Veiligheid artikelen