HomeNieuwsEconomieHVC en gemeente Purmerend organiseren open dag

HVC en gemeente Purmerend organiseren open dag

HVCcompostering
Morgen, zaterdag 13 mei organiseren HVC en gemeente Purmerend een open dag bij de compostering in Purmerend. Tijdens deze open dag kunnen inwoners een rondleiding volgen langs de composteerinstallatie om zo te zien hoe al het afval van groente, fruit en tuin (gft) en andere etensresten wordt verwerkt tot compost.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 40% van het Purmerends restafval eigenlijk bioafval is. Hiermee bevat het restafval nog veel grondstoffen die nu onnodig in de afvalverbranding terechtkomen. Daarom wil gemeente Purmerend zoveel mogelijk grondstoffen behouden en hergebruiken. Zodat het geen afval meer is, maar juist een grondstof. In het restafval zit nu nog steeds veel gft en etensresten, en dat is zonde. Als deze worden gescheiden kan er namelijk compost van worden gemaakt. Van iedere volle gft-bak kan ruim 20 kilo compost worden gemaakt.

Het scheiden van gft en etensresten is niet alleen een goede bijdrage aan een beter milieu, ook houdt dit de kosten voor afvalinzameling en -verwerking beheersbaar. Als we het gft en de etensresten uit het restafval kunnen krijgen, kunnen we dit voor bijna 100% omzetten naar compost waarmee we onze aarde kunnen voeden.

Naast het volgen van een rondleiding kunnen bezoekers tijdens de open dag ook terecht bij de HVC promotruck. De afvalcoaches van HVC beantwoorden hier graag alle vragen rondom het scheiden van afval. Ook kunnen de bezoekers met gemeente Purmerend de Recycle Quiz doen bij de bakfiets. Want welk afval hoort nu eigenlijk in welke bak?

Inwoners zijn van harte welkom om langs te komen op de open dag op zaterdag 13 mei. Zij kunnen van 10.00-16.00 uur terecht bij HVC compostering aan Netwerk 60-62 in Purmerend. Om een rondleiding te volgen, is het aan te raden om u aan te melden om zeker te zijn van een plekje. Dit kan via https://purmerend.nl/aanmelden/hvc

 

Economie artikelen