HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningHuisarts verhuist op kosten gemeente

Huisarts verhuist op kosten gemeente

hoed2 

De gemeente gaat 148.000 euro betalen voor de gedwongen verhuizing van huisarts Mahadew. Het geld is bedoeld voor de verhuizing en de inrichting van de praktijk. De huisarts vestigde zich in 2000, met goedvinden van het college van B&W, in de Baardmosstraat. Direct kwam de straat in opstand vanwege de vele verkeersbewegingen en de parkeeroverlast die er ontstonden. Toen bleek ook dat volgens het bestemmingsplan er helemaal geen huisartsenpraktijk in een woonhuis in de Baardmosstraat gevestigd had mogen worden.

 

Toen de gemeenteraad in 2001 geconfronteerd werd met deze problematiek, liet een meerderheid weten dat de fout van het college gecorrigeerd diende te worden. In de praktijk kwam dit erop neer dat de huisartsenpraktijk naar een andere locatie zou moeten omzien. Een dure les voor het college waarvoor onnodig, maar nu wel noodgedwongen, gemeenschapsgelden voor moeten worden opgeofferd.

ErnstAnkersmitDe huisartsenpraktijk van dokter Mahadew verhuist nu naar de Boeierstraat en wordt ondergebracht in de binnenkort op te leveren nieuwe groepslocatie HOED (huisartsen onder één dak, foto boven). De huisartsen komen aldaar op de verdieping en de apotheek komt op de begane grond. Nu al is duidelijk dat daar een groot parkeerprobleem zal gaan ontstaan. De NS-parkeerplaats van treinstation Overwhere is al overvol en de forenzen wijken uit naar de omliggende straten, waardoor voor de bewoners nog meer overlast ontstaan. “Bovendien zullen patiënten die met de auto komen op speurtocht moeten naar een parkeerplekje. Hoe dit gaat worden opgelost? Dat zal wel eerst worden voorafgegaan door het ontstaan van een chaos en het opstaan van een actiegroep. Zo gaat dat tegenwoordig in Purmerend,” aldus Ernst Ankersmit (Stadspartij, foto).

Ruimtelijke Ordening artikelen