HomeNieuwsEconomieHessing Supervers ook naar Baanstee Noord?

Hessing Supervers ook naar Baanstee Noord?

BaansteeNoordHA
Hessing Supervers, een van Nederlands toonaangevende leveranciers van vers gesneden groente en fruit, onderzoekt de mogelijkheid om haar productiecapaciteit in Zwaagdijk te vergroten door een deel van de productie te vestigen op bedrijventerrein Baanstee Noord in Purmerend. Aan de raad wordt instemming gevraagd voor de mogelijkheid om hiervoor ruim 9,3 hectare grond uit te geven.

Hessing B.V. verwerkt groente en fruit tot onder meer panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Die leveren ze aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight cateraars. Hessing B.V. bestaat al meer dan vijftig jaar en werkt vanuit Nederland, Duitsland en Denemarken. Wethouder Mario Hegger: “Alhoewel het op dit moment nog een van de scenario’s is voor Hessing om de productiecapaciteit uit te breiden, zijn we nu al blij met de interesse van Hessing B.V. om zich mogelijk op de Baanstee te vestigen.”

Grond uitgeven
Hessing wil de mogelijkheid onderzoeken om ruim 9,3 hectare grond af te nemen van de gemeente. Binnenkort wordt aan de raad gevraagd om het tweede – nog onbebouwde – deel van de Baanstee weer in gebruik te laten nemen. Deze gronden werden in 2015 uit de grondexploitatie gehaald. Bedoeling is deze gronden nu weer uit te gaan geven.

Baanstee Noord werkt
De afgelopen vijf jaar is er in Baanstee Noord 13,6 hectare grond uitgegeven aan nieuwe bedrijven. Iets meer dan 10 hectare grond is inmiddels in optie genomen en 8,5 hectare gereserveerd. Mario Hegger: “De gemeente heeft afgelopen jaren hard gewerkt om de Baanstee Noord beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken en op de kaart te zetten. Het is goed om te zien dat onze inspanningen vruchten afwerpen. De Baanstee Noord levert een steeds grotere bijdrage aan de economie van Purmerend. Er liggen mooie kansen om bijvoorbeeld de verbinding met het ICT cluster in de stad te versterken en om samen met Werkom werkzoekenden uit de stad te helpen aan een baan bij een van de nieuwe bedrijven op de Baanstee. De mogelijke komst van Hessing kan een vliegwiel vormen voor de Purmerendse economie. Baanstee Noord werkt!”

Foto Stadspartij

Economie artikelen