HomeNieuwsVeiligheidHandhavers vaker op de fiets

Handhavers vaker op de fiets

handhaveropfiets
De medewerkers van het team Handhaving van de gemeente Purmerend verplaatsten zich al te voet, in de auto en op de scooter. Sinds oktober werken negen  handhavers ook vaker vanaf de fiets aan een veilige, nette en schone stad.

Het team is versterkt met zes sportieve ATB-fietsen. De bikers worden onder andere ingezet voor overlastfeiten, maar ook voor toezicht bij evenementen. Hun taak is zowel preventief als repressief.

Mensen makkelijker benaderen en aanspreken
Er zijn voor de handhavers veel voordelen aan het werken op de fiets. Op de fiets kan je jezelf snel verplaatsen en bijna overal komen, zoals in parken, speelplaatsen, paadjes achter woningen en in winkelcentra. Ook zijn de handhavers goed zichtbaar, makkelijk aanspreekbaar en kunnen de handhavers zelf makkelijker mensen benaderen en aanspreken. En niet te vergeten is werken op de fiets vriendelijk voor het milieu.

Negen getrainde bikers
Op dit moment zijn negen handhavers door Safe Society uit Purmerend getraind om met en op hun fiets te werken. Tijdens de training leerden zij behendig met de mountainbikes om te gaan, in een groep te fietsen, een voertuig staande te houden, met de fiets verdachten aan te houden en de fiets te gebruiken om zich te verweren.

Veiligheid artikelen