HomeNieuwsEconomieHaarlemmermeer en Kampen schoonste winkelgebieden van 2016

Haarlemmermeer en Kampen schoonste winkelgebieden van 2016


Haarlemmermeer en Kampen zijn uitgeroepen tot de gemeenten met de schoonste winkelgebieden in Nederland. Voor deze verkiezing zijn bezoekers van 559 winkelgebieden in 63 gemeenten onderzocht.

De verkiezing van de ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’ is georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. Zij maakte deze week de prijswinnaars bekend tijdens de vierde editie van het Landelijk Zwerfafvalcongres.

Grote gemeenten

Haarlemmermeer wint de eerste prijs in de categorie ‘Grote gemeenten’, met Apeldoorn op de tweede en Zwolle op de derde plaats. De winkelgebieden in Haarlemmermeer scoren buitengewoon goed op voldoende afvalbakken, de kwaliteit van de bestrating, de groenvoorziening en een brede diversiteit van het winkelaanbod. “Deze prijs is voor onze ondernemers, schoonmakers en bezoekers van onze winkelcentra. Dank voor het super schoon houden!”, reageerde Marjolein Steffens-van de Water, wethouder gemeente Haarlemmermeer. “De openbare ruimte is van iedereen, daar zorgen wij samen goed voor. En daar zijn wij als gemeente trots op.”

Weinig zwerfafval

In de categorie ‘Middelgrote gemeenten’ is Kampen de winnaar. Veenendaal volgde op de tweede en Almelo op de derde plaats. Kampen dankt de overwinning aan weinig zwerfafval, een goede verlichting en zeer schone afvalbakken. Martin Ekker, wethouder gemeente Kampen, is trots op de inwoners en bezoekers van Kampen: “De prijs is écht een beloning voor het schoon houden van Kampen. Voor ons is Kampen al de mooiste stad, maar mag zich nu ook de schoonste noemen!”

Purmerend (red.)

De onderzochte winkelgebieden in Purmerend waren: Meerland plaats167 cijfer 7+. Weidevenne plaats 197 cijfer 7+ en Centrum plaats 272 cijfer 6-.

Economie artikelen