HomeNieuwsVeiligheidGrens politie-inzet tijdens evenementen bereikt

Grens politie-inzet tijdens evenementen bereikt

agentenevenementen
De ACP luidde afgelopen mei, rond de nationale bekerfinale voetbal, voor het eerst publiekelijk de noodklok over de inzet van politiemensen tijdens evenementen. Van minister tot korpschefs en burgemeesters, iedereen ziet dat evenementen een onevenredige druk leggen op de capaciteit van de politie. Niemand is tot nu toe echter bereid om hier consequenties aan te verbinden en keuzes te maken.

ACP: Minder evenementen óf meer geld en capaciteit.
Niet alleen in gesprekken met de minister van Binnenlandse Zaken en bestuurders, maar ook via artikelen in de media, op deze website en in het ACP bondsblad vroeg de ACP aandacht voor dit onderwerp. Voor de ACP en de andere politievakbonden is nu echt de grens bereikt. Evenementen gaan ten koste van de capaciteit van de politie en daarmee ten koste van de veiligheid van collega’s en burgers. Het is aan het bevoegd gezag (burgemeesters) om op korte termijn keuzes te maken. Minder evenementen óf meer geld en capaciteit.

Oplossing noodzakelijk
Nadat het onderwerp eerder al tijdens het landelijk overleg van 15 juli is besproken, zullen de politievakbonden op korte termijn met elkaar en hun leden overleggen op welke manier zij aandacht kunnen vragen voor de ontstane situatie.
ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp: “Wij willen een oplossing. Misschien dat minder evenementen doorgang moeten vinden, maar het is natuurlijk moeilijk om nee te zeggen tegen de burger. Toch moet er iets veranderen. Een andere optie is dat er meer geld en mensen beschikbaar gesteld worden voor de evenementen.”

Bron: ACP nieuws

Veiligheid artikelen