HomeNieuwsEconomieGratis parkeren in binnenstad op zondag blijft

Gratis parkeren in binnenstad op zondag blijft


Sinds vorig jaar mei is parkeren in de binnenstad op zondag gratis. Dit betekent dat elke afzonderlijke ondernemer zelf mag beslissen of zijn zaak op zondag open is. Dit is door de gemeente ingevoerd om het bezoek aan de Purmerendse binnenstad op zondag te stimuleren. Dit besluit zou na een jaar met een enquête worden geëvalueerd. Inmiddels is dit gebeurd en de respons was hoog.

Uit de enquêtes onder de ondernemers van de binnenstad en het Internetpanel blijkt dat ondernemers blij zijn met de maatregel om het parkeren op zondag gratis te maken. 301 ondernemers uit de binnenstad en 1813 personen hebben via internet hun mening gegeven.
Uit de uitkomsten blijkt dat ondernemers blij zijn met de maatregel om het parkeren op zondag gratis te maken. Het college zet het gratis parkeren op zondag daarom voort.

Wel pleiten inwoners en ondernemers ervoor om het gratis parkeren beter bekend te maken, vooral onder inwoners van omliggende gemeenten. De inwoners en ondernemers zien namelijk (nog) geen groot effect op het bezoek aan de binnenstad en evenmin een positief effect op hun omzet. De Stadspartij vindt het jammer en ook van een merkwaardige ondernemerszin getuigen dat nog veel winkeliers, vooral in de binnenstad, nog niet participeren in de mogelijkheid om elke zondag open te zijn 

Economie artikelen