HomeNieuwsVeiligheidGratis overvalpreventiebijeenkomsten voor winkeliers en werknemers

Gratis overvalpreventiebijeenkomsten voor winkeliers en werknemers

laatjenietovervallenlogo
Elke overval is er één teveel, dat geldt ook voor de winkelondernemers in Purmerend en omgeving. De laatste cijfers onderstrepen dat er nog steeds teveel incidenten gebeuren in deze regio. Daarom wordt binnenkort een gratis overvalpreventiebijeenkomst georganiseerd voor winkeliers en hun werknemers.

 

Tijdens deze avond kunnen zij leren hoe je het risico op een overval, geweld of agressie in de winkel kunt verkleinen. De bijeenkomst wordt aangeboden door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), Kamer van Koophandel (KvK), Politie Zaanstreek-Waterland en de gemeenten Purmerend en Zaanstad.

 

1 miljard euro

De laatste statistieken – bijgewerkt tot en met oktober 2011 – geven aan dat vooral juweliers, kledingzaken en horeca locaties te maken hebben met overvallen. Landelijk gezien kost winkelcriminaliteit de detailhandel jaarlijks ruim één miljard euro. Naast die forse financiële schade telt vooral ook de persoonlijke impact op winkeliers en hun medewerkers.

 

Gerichte preventie

Gerichte preventie blijkt effectief om het aantal overvallen te beperken. Zo dragen organisatorische maatregelen – zoals protocollen, gezamenlijk sluiten, het stimuleren van pinbetalingen et cetera – bij aan het verkleinen van het risico. Daarnaast zijn technische of bouwkundige maatregelen van belang, zoals camera’s. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de overvalpreventie-bijeenkomst in Purmerend. De winkeliers en hun medewerkers zijn officieel uitgenodigd; bovendien heeft een promotieteam de relevante winkelgebieden bezocht en informatieflyers uitgedeeld.

Workshops

Tijdens de overvalpreventie-bijeenkomst zijn er workshops over preventiemaatregelen en praktische tips over wat te doen tijdens een overval. De deelnemers krijgen antwoorden op belangrijke vragen als:  hoe je om moet gaan met winkeldiefstal en agressie,  of hoe je na een zo ingrijpende ervaring weer aan het werk komt. Men kan ook vragen stellen aan een panel deskundigen vanuit de politie, de gemeente en het HBD. Ook is er een informatiemarkt met specialisten op het gebied van preventie, training en nazorg.

 

De bijeenkomst in Purmerend vindt plaats op:

*  woensdagavond 16 november: Theater de Purmaryn, Waagplein 1, Purmerend

 

Meer informatie en het programma zijn beschikbaar op www.laatjenietovervallen.nl. Op deze site kunnen winkeliers zich eventueel ook nog inschrijven voor deelname.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Voor meer informatie en het bijwonen van de avonden kunt u contact opnemen met:

Chantal Peeters, Keijzer Communicatie

030 230 6939 of mobiel 06 24 12 89 39

c.peeters@keijzercommunicatie.nl

Veiligheid artikelen