HomeNieuwsVeiligheidGezocht: slachtoffers cybercriminaliteit die hun verhaal willen delen

Gezocht: slachtoffers cybercriminaliteit die hun verhaal willen delen

Het aantal meldingen en aangiften van cybercriminaliteit is in Noord-Holland in 2020 fors gestegen. Door het delen van slachtofferverhalen wil Noord Holland Samen Veilig (NHSV) en Slachtofferhulp Nederland inwoners van Noord-Holland voor de gevolgen van cybercriminaliteit waarschuwen. NHSV – een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie en 34 gemeenten – zoekt slachtoffers van cybercriminaliteit in de regio die (anoniem) hun verhaal willen doen. Ervaringsverhalen van slachtoffers dragen bij aan het onderkennen van cybercrimegevaren. NHSV wil er op deze manier voor zorgen dat mensen zichzelf beter tegen de gevaren beschermen door maatregelen te nemen.   

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die slachtoffer is geworden van cybercrime. Denk aan oplichting via Marktplaats, WhatsApp of via datingsites, maar ook aan phishing, hacking en ransomware. Voor slachtoffers zijn er niet alleen financiële gevolgen, er is ook emotionele schade op. Dit willen we voorkomen en daarom zoekt het NHSV mensen die hun verhaal willen delen. Helpt u mee?  

Meld uw verhaal

Bent u ook slachtoffer van cybercrime (geworden), woont u in Purmerend of Beemster en wilt u (anoniem) uw verhaal delen zodat uw omgeving meer leert over cybercrime en hier alert op is? Bezoek dan www.hetslachtofferspreekt.nl voor meer informatie. U kunt uw ervaring mailen naar info@nh-sv.nl. NH Samen Veilig gaat vertrouwelijk om met uw informatie en neemt persoonlijk contact met u op.

Veiligheid artikelen