HomeNieuwsEconomieGemeentelijke heffingen verlaagd dankzij Stadspartij

Gemeentelijke heffingen verlaagd dankzij Stadspartij

Geld-bankbiljetten

De afvalstoffenheffing en de rioolheffing die alle Purmerendse huishoudens moeten betalen wordt verlaagd. Dankzij een amendement die de Stadspartij eerder indiende worden deze gemeentelijke heffingen verlaagd met ruim 47 euro per huishouden.

In 2010 hield de gemeente Purmerend een bedrag van ruim 1,6 miljoen euro over op de posten afvalinzameling en riolering. De gemeenteraad heeft, op voorstel van de Stadspartij, besloten dit geld éénmalig terug te geven aan de inwoners van Purmerend. Dit is gebeurd via een eenmalige verlaging van de tarieven voor afvalinzameling en riolering voor 2011.

Onlangs vielen bij de Purmerenders de aanslagen voor de jaarlijkse afvalstoffen- en rioolheffing in de bus. Deze heffingen zijn gestegen ten opzichte van het vorige jaar, maar door de incidentele teruggave is deze stijging lager dan eerder was afgesproken.

In totaal hoeven de inwoners € 47,04 minder aan heffingen voor afvalinzameling en riolering te betalen dan eerder was afgesproken: voor afvalinzameling € 336,12 (in plaats van € 366,12), de gemeentelijke watertaken gebruikers € 48,36 (in plaats van € 54,60) en de gemeentelijke watertaken eigenaren € 84,00 (in plaats van € 94,80). De bedragen zijn bij de aanslagen die in maart op de deurmat vielen in mindering gebracht.

“Elke euro die door de Purmerender te veel betaald wordt, moet weer terug moet naar de Purmerender,” vindt fractievoorzitter Mario Hegger van de Stadspartij. Het amendement van de Stadspartij werd niet gesteund door CDA en D66. Alle andere partijen gingen wel akkoord. In 2008 zorgde de Stadspartij al eerder voor een dergelijke lastenverlichting voor de Purmerenders.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Economie artikelen