HomeNieuwsEconomieGemeente Purmerend krijgt MVO Partner Award

Gemeente Purmerend krijgt MVO Partner Award

Foto Stadspartij-BPP

Onlangs heeft burgemeester Ellen van Selm het MVO schildje, de partner award van WSP Zaanstreek-Waterland, in ontvangst genomen. Janine Schaap, Coördinator bij WSP, reikte het schildje uit.

Janine Schaap: “Wij van WSP zetten ons onder meer in voor het werk voor mensen met een beperking. Door corona hebben veel mensen langere tijd aan de kant gestaan. Een nieuwe impuls voor werkgevers en werkzoekenden was daarom op zijn plaats. Vorig jaar in november stond de maand in het teken van de 1000 voorbeelden. Er zijn al 39 werkgevers in het zonnetje gezet en gevraagd om ambassadeur te zijn van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze ondernemers in de regio hebben voor hun inzet een partner award gekregen. Maar nog niet eerder een gemeente. Purmerend is nu de eerste die hem heeft ontvangen. De gemeente vindt werken met deze doelgroep werknemers heel normaal, maar dat is echt iets om trots op te zijn. Jullie zijn een voorbeeld voor andere gemeenten. Bovendien is er bij Purmerend niet alleen plek voor mensen in de uitvoering maar werken er al 30 mensen in allerlei functies.”

Purmerend werkt al 7,5 jaar aan de aanpak van sociaal rendement/garantiebanen met een speciaal projectteam binnen de gemeente aan begeleiders zowel op de werkvloer als bij HR voor het regelen van de arbeidscontracten. Werknemers worden dagelijks begeleid en kunnen elke moment van de week in contact staan met de begeleiders waar zij een band mee opbouwen. Het geeft ze zelfvertrouwen en ze leren via hen de eigen sociale vaardigheden te vergroten. Eerst krijgen ze twee jaar een tijdelijke aanstelling en als het goed gaat een vast contract.

Burgemeester Van Selm: “Ik ben er trots op dat we dit schildje krijgen. Ik heb zelf voorheen in de arbeidsreintegratie gewerkt en weet hoe belangrijk het is om werk te hebben waardoor je verder komt in het leven. Het doet iets met je sociale leven en je hebt thuis iets te vertellen. Dat is ook heel belangrijk. En we moeten niet al te veel stickers op mensen plakken als werkgever: je bent niet de afstand tot de arbeidsmarkt. Waar je kansen ziet moet je gewoon aan de slag gaan. Het team dat binnen de gemeente dit werk doet voor werknemers met een beperking is fantastisch.”

 

Economie artikelen