HomeNieuwsEconomieGemeente opnieuw in overleg met discotheekbouwer

Gemeente opnieuw in overleg met discotheekbouwer

Discolichten

De gemeente wil met de projectontwikkelaar van de discotheek aan de Verzetslaan in Purmerend opnieuw van gedachten wisselen om de overeengekomen kaders te heroverwegen. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders donderdagmiddag in de brief aan de gemeenteraad.

De juridische procedure rond de bouw van de discotheek staat al stil sinds maart 2010. Projectontwikkelaar JSD Bouw moet een nieuwe bouwaanvraag doen, maar de aanvraag is tot nu toe uitgebleven. Het college van B&W van Purmerend geeft aan dat het gaat om de vraag of en zo ja, welke functies er zich naast of in plaats van de discotheek op het desbetreffende terrein aan de Verzetslaan kunnen vestigen, zodat de realiseerbaarheid van de totale voorziening kan worden vergroot. “Wij zien vooralsnog geen aanleiding de grondprijs voor dit terrein te verlagen en/of het horeca-convenant voor discotheken aan te passen,” zegt het college van B&W.

De gemeente wil in de komende weken nadere afspraken met de initiatiefnemers maken. “Wij hebben hen uitgenodigd voor een overleg op korte termijn,” zegt het college van B&W. Het college zal de gemeente op basis van dat gesprek opnieuw informeren.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Economie artikelen