HomeNieuwsVeiligheidGemeente erkent schuld bij glijpartij op de goot in het Stadje

Gemeente erkent schuld bij glijpartij op de goot in het Stadje

padjedijk1
Op dinsdagmorgen 17 augustus bij regenachtig weer gleed mevrouw E.* uit op de natuurstenen goot in het Stadje. Ze viel daarbij op haar linkerarm. Een bloederige open botbreuk was het gevolg. Vanuit de brillenzaak Koopman werd zij per ambulance naar het Waterlandziekenhuis vervoerd. Daar werd een gecompliceerde breuk van de onderarm geconstateerd.
De familie E. stelde de gemeente Purmerend aansprakelijk voor de schade. Naar nu blijkt met succes.

De familie E. stelde niet alleen de gemeente aansprakelijk voor de schade, ook vroeg zij de gemeente dringend om de natuurstenen goten zodanig ruw te maken dat ze niet langer valpartijen kunnen veroorzaken. De Stadsaprtij stelde hier  vragen over aan het college.
Als voorlopige noodgreep werd tijdens de afgelopen winterse periode de goot met zand gevuld.
Aangekondigd is dat de gemeente de goten nog gaat opruwen..

Stroefheidmeting en schulderkenning gemeente

Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft de heer Lemkes van bureau Lemkes & Velthuijs BV een stroefheidmeting op de natuurstenen goot uitgevoerd en een rapport opgemaakt.
Uit de meting blijkt dat de natuurstenen goot niet meer voldoet aan de geldende normen. Daarom erkent Centraal Beheer Achmea de aansprakelijkheid van de gemeente Purmerend voor het ontstaan van het ongeval van mevrouw E. Centraal Beheer Achmea zal dan ook de schade van mevrouw E., welke uit het ongeval voortvloeit, vergoeden.

De heer E. merkt in een eerste reactie hierover op:
“De gemeente zal niet ‘wakker liggen’ van de uitspraak want de verzekering dekt de schade. Toch hopen wij dat de gemeente iets onderneemt om de gladheid van de natuurstenen goten binnen de normen te krijgen. Dat hopen ook de winkeliers in de Padjedijk die ons aangemoedigd hebben in onze aansprakelijkheidsactie.”

Ook schade door uitglijden? Claimen!

Voor burgers die in net als de familie E.* schade hebben opgelopen door een glijpartij over de natuurstenen goten opent deze schulderkenning en schadevergoeding perspectieven.

Een brief hierover aan het college van B&W van Purmerend waarin de gemeente aansprakelijk wordt gesteld, kan dus succes hebben. Bent u ook uitgegleden dan geeft de zaak van de familie E.* wel aan dat een aansprakelijkheidstelling beslist kansrijk is.

(*Naam bekend bij de redactie)

Veiligheid artikelen