HomeNieuwsEconomieGemeente Dronten heeft ruzie over straatverlichting

Gemeente Dronten heeft ruzie over straatverlichting

ledstraatv
De gemeente Dronten sleept een bedrijf dat lantaarnpalen met LED verlichting  moeten leveren, voor de rechter. Dit meldt
Omroep Flevoland.

Goedkopere variant
Het was de bedoeling dat de gemeente Dronten vanaf januari dit jaar geleidelijk over zou gaan op LED verlichting. Dat zou de gemeente 50 procent op de energiekosten kunnen besparen. Het bedrijf dat de verlichting en de palen zou leveren, besloot voor een goedkopere variant te gaan. Volgens het bedrijf zou het gaan om gelijkwaardige kwaliteit. De gemeente pikt dit echter niet en eist de verlichting en palen die zijn afgesproken in de aanbesteding.

Andere bestrating
Volgens de gemeente komt het steeds vaker voor dat leveranciers een aanbesteding binnen halen tegen een bepaalde prijs, maar vervolgens proberen met goedkopere producten hun inkomsten op te schroeven. Zo had Dronten vorig jaar onenigheid met een aannemer die andere stenen wilde leveren voor bestrating van een wijk dan in de aanbesteding was afgesproken. Juist om die reden, zo stelt de gemeente, was er deze keer duidelijk in de aanbesteding vastgelegd welke lamp en welke lantaarnpalen er geleverd zouden worden. De gemeente is dan ook niet van plan daarvan af te wijken.

Economie artikelen