HomeNieuwsVeiligheidGeen drank en drugs in het verkeer

Geen drank en drugs in het verkeer

wittehaas
Tijdens het dance event Electronic Picnic op zaterdag 20 juli loopt er een levengrote witte haas rond. De haas wijst de feestgangers op de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer. De actie is een initiatief van TeamAlert, een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Voor Electronic Picnic geldt een ‘zero tolerance’ beleid: er is geen drugs toegestaan op het evenemententerrein. Politie, de organisator van het evenement en de gemeente werken nauw samen om drugs van het terrein te weren.

Door gesprekken aan te gaan met leeftijdsgenoten, maakt het team jongeren bewust van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. De haas staat symbool voor een veilige, drugsvrije reis. Jongeren die beloven drugs- en alcoholvrij terug te rijden, mogen met de sympathieke witte haas op de foto. De foto is naderhand terug te vinden op de website van TeamAlert, waar ze opnieuw aan de boodschap herinnerd worden. De actie wordt uitgevoerd in opdracht van Stadsregio Amsterdam.

Onderzoek toont aan dat er jaarlijks ongeveer 80 mensen overlijden door drugsgebruik in het verkeer. De gemeente werkt samen met de Stadsregio Amsterdam om het aantal slachtoffers onder jongeren in het verkeer te verlagen. Dat wil zij onder andere bereiken door goede voorlichting. TeamAlert bezoekt jaarlijks een groot aantal festival met de Witte Waas campagne.

Het festival Electronic Picnic is zaterdag 20 juli van 12.00 tot 23.00 uur in het Leeghwaterpark. Meer informatie over het evenement staat op www.electronicpicnic.nl.

Veiligheid artikelen