HomeNieuwsVeiligheidGebied achter Trimpad tijdelijk preventief afgesloten

Gebied achter Trimpad tijdelijk preventief afgesloten

Afsluiting Trimpad
foto Gemeente Purmerend persbericht


De gemeente verwacht dat de herstelwerkzaamheden binnen drie weken kunnen beginnen. Het gebied blijft voorlopig voor publiek afgesloten.

In het gebied achter het Trimpad zijn als gevolg van de storm van 5 juli enkele bomen omgevallen. Doordat hier voorheen een vuilstort was, is er vuilnis omhoog gekomen. Gezien de omvang van de storm heeft het opruimen langs de openbare weg prioriteit. We hebben als preventieve voorzorgsmaatregel het gebied afgesloten om te voorkomen dat het afval verder verspreidt wordt.

Hoewel er in het verleden bodem onderzoek is gedaan en er een deklaag van grond over de oude stortplaats ligt, is het noodzakelijk om met de provincie (die regie houdt op de nazorg van oude stortplaatsen) te bespreken hoe we om moeten gaan met het door de omgevallen bomen nu zichtbare afval van de oude vuilstortplaats. Daarna bekijken we welke aanpak nodig is voor dit gebied.

Bereikbaarheid

De volkstuinen, ijsbaan, modelbouwvereniging, dagbesteding Leviaan, de heemtuin, de schooltuinen in het gebied en Dogfit zijn gewoon bereikbaar.

Veiligheid artikelen