HomeNieuwsEconomieExtra markt voor binnenstad ondernemers a.s. vrijdag 14 januari 2022

Extra markt voor binnenstad ondernemers a.s. vrijdag 14 januari 2022

Foto Stadspartij


Het college van B&W heeft op verzoek van het Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF) besloten om een extra markt te houden op vrijdag 14 januari a.s. van 10.00 – 16.00 uur. De huur voor de kramen wordt door de gemeente Purmerend betaald.

De kramen zullen naar voorbeeld van de Lente Koopjes Markt worden geplaatst. Dat betekend dat er geen kramen geplaatst kunnen worden in het Padjedijk, Hoogstraat, Strada, Nieuwstraat en Westerstraat. Maximaal één kraam per winkel.

 De lokale ondernemer heeft uw steun hard nodig

Horeca, kappers, sportscholen, winkels kortom de lokale ondernemers die getroffen zijn door de lockdown zitten financieel aan de grond. Of daar aanstaande vrijdag verlichting in komt door versoepelingen is nog maar de vraag. Het zou een slecht begin van dit nieuwe kabinet zijn als de huidige lockdown zou worden voortgezet. Maar de signalen die de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers laat horen zijn niet echt bemoedigend.

De lockdown bij ons leidt niet tot een lagere besmettingsgraad als bij landen waar alles -onder voorwaarden- open is. Steeds duidelijker wordt het ook dat de aannames die zouden leiden tot een proces van: veel besmettingen overlopend naar ernstige ziekte, met daarbij de angst dat de zorg door het omikron virus verstopt raakt, op te pessimistische aannames zijn gebaseerd.

De Stadspartij kan dan ook alle begrip opbrengen voor de actiegerichte markt van vrijdag.
De gemeente Purmerend doet al veel om -waar het kan- de lasten van de getroffen ondernemers te verlichten (zie ook Startersloket) en in dat beeld past de ondersteuning van de gemeente voor de extra markt.

Laat de economie niet tot stilstand komen: steun de lokale ondernemer!

Economie artikelen