HomeNieuwsVeiligheidEerste KVO-ster voor winkelcentrum Weidevenne

Eerste KVO-ster voor winkelcentrum Weidevenne

kvoster
Op woensdag 3 juli heeft Winkelcentrum Weidevenne de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. Burgemeester Don Bijl overhandigde de tegel met daarop het bewijs van het behalen van deze ster, aan dhr. J. Hesselink (voorzitter van de werkgroep KVO winkelcentrum Weidevenne). De werkgroep bestaat uit
de gemeente, brandweer, ondernemers van het winkelcentrum, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de politie en de eigenaar van het winkelcentrum.

Ondernemers en de eigenaar van winkelcentrum Weidevenne zijn in 2011 begonnen aan het KVO-traject voor een veilig winkelgebied. De inspanningen zijn nu beloond met een ster. De tegel krijgt later dit jaar een plekje, zodat iedere bezoeker kan zien dat het winkelcentrum zich inspant voor meer een veiliger winkelgebied.

Veiligheid staat voorop
Helaas worden ondernemers vaak geconfronteerd met schade door criminaliteit en overlast. Het CCV heeft hier een antwoord op: het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Door samenwerking en het maken van concrete afspraken tussen gemeente, ondernemers, politie en brandweer, wordt de criminaliteit verminderd. Tegelijkertijd wordt het gevoel van veiligheid onder het winkelend publiek vergroot.

Over het keurmerk
Het doel van het keurmerk is criminaliteit en overlast te verminderen, door regelmatig overleg tussen eerder genoemde partijen en heldere afspraken met elkaar te maken. Het keurmerk bestaat sinds 2003 en werd vanaf 2004 begeleid door adviseurs van het HBD. Sinds 1 januari 2013 wordt de procesbegeleiding van Keurmerk Veilig Ondernemen als nieuw onderdeel bij het CCV ondergebracht. Het Ministerie van Justitie en het CCV subsidiëren het project dat nodig is om het keurmerk te halen.

Veiligheid artikelen