HomeNieuwsVeiligheidEen inbreker geeft voorlichting

Een inbreker geeft voorlichting

inbraakpreventie
Vanwege het Donkere Dagen Offensief (DDO) organiseert de gemeente, samen met de politie, op woensdag 11 december om 19.00 uur een voorlichtingsavond over woninginbraken. Ex-inbreker Evert Jansen – bekend van tv – vertelt hoe een inbraak in een woning kan worden voorkomen. De politie legt uit hoe een sporenonderzoek werkt en geeft informatie over verschillende inbraakmethoden.

Het aantal inbraken tijdens de donkere dagen stijgt met zo’n 50%. Een inbraak heeft grote impact op de slachtoffers. Daarom werkt de gemeente – samen met de politie en woningcorporaties – aan het verminderen van woninginbraken en een veilige woonomgeving van Purmerenders.

Campagne Donkere Dagen Offensief

Om het aantal inbraken tijdens de donkere dagen te verminderen, is de politie het ‘Donkere Dagen Offensief’ begonnen. De gratis informatiebijeenkomst is daar een belangrijk onderdeel van. Belangstellenden zijn woensdagavond 11 december van 19.00 tot 22.00 uur welkom in de grote aula van het Jan van Egmond Lyceum. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.purmerend.nl/aanmelden.
Daarnaast wordt er tussen oktober en april meer gesurveilleerd in de wijk, er worden acties georganiseerd om misdrijven te voorkomen en de politie houdt gesprekken met veelplegers.

‘1 dag niet’- dag

11 december is ook de ‘1 dag niet’-dag, een burgerinitiatief met de ambitie om één dag geen inbraken te hebben in Nederland. Normaal zijn er 250 woninginbraken in Nederland per dag. Het initiatief wordt ondersteund door vele gemeenten en de Nationale Politie. Op www.1dagniet.nl is meer informatie te vinden over de actie.

Meer informatie

Op www.purmerend.nl/veilig staat meer informatie over de campagne, maatregelen tegen woninginbraak en preventietips.

 

Veiligheid artikelen