HomeNieuwsEconomieDrijvende aanlegsteigers moeten toerisme binnenstad bevorderen

Drijvende aanlegsteigers moeten toerisme binnenstad bevorderen

sluispurmerend
De binnenstad van Purmerend kan zich opmaken voor het toeristenseizoen. Naar verwachting kan de binnenstad zich ook verheugen over drijvende aanlegsteigers voor de pleziervaart. Wijkmanager Centrum Henk Noordhuis hoopt dat de steigers er na de zomervakantie liggen.

Ze zijn gepland bij de Kanaalschans en bij de Kanaalkade tot aan de hoek. “Dit is belangrijk voor het toerisme in Purmerend. De pleziervaart kan hierdoor makkelijker voor Purmerend als aanlegplek kiezen. Deze watertoeristen gaan ook boodschappen doen in de stad en natuurlijk een hapje eten en drinken,” zegt Noordhuis. De Watersportvereniging zou volgens hem een rol gaan spelen bij het beheer van de steigers (denk aan water en stroompunten).

Veilige binnenstad
De toeristen kunnen trouwens veilig de binnenstad in, want Purmerend Centrum heeft de 4e ster KVO binnen (Keurmerk Veilig Ondernemen).
Henk Noordhuis vindt het jammer dat het Ondernemersfonds nog niet gestart kan worden omdat de gemeenteraad het plan nog niet heeft besproken. Ook voorzitter Nico Karhof van het Binnenstad Ondernemersfonds (BOF) betreurt het dat het fonds nog niet van start kan gaan omdat het definitieve groene licht door de raad nog niet is gegeven.

Wanneer het voorstel van B & W nu wel in de raad op de agenda komt te staan is nog niet bekend. PCO voorzitter Yvonne Breuk betreurt de vertraging van het BOF eveneens, omdat de winkeliers in de binnenstad momenteel nauwelijks budget hebben voor publieksacties en evenementen.

Sloop panden
De ondernemers in de binnenstad hebben financiële steun gegeven aan de gedupeerden van de brand. In de Peperstraat is ook een bedrag opgehaald voor de getroffen ondernemers Hans Sal (Deitmers Mannenmode) en Martin Kleijwegt van Daalmeijer. De laatse heeft een tijdelijke locatie gevonden en geopend in de Westerstraat 41. Deitmers Mannenmode gaat tijdelijk intrekken in het pand van voorheen Ziengs Schoenen in de Dubbele Buurt 6-7.

Deitmers Mannenmode is momenteel druk bezig met een verbouwing en zal volgens Yvonne Breuk waarschijnlijk in september weer openen. De sloop van de door brand getroffen panden in de Peperstraat is in volle gang. Wijkmanager Henk Noordhuis hoort berichten dat eigenaren van de panden snel willen herbouwen.

Stadsdistributie
De Stichting Purmerend 2000 Plus is volgens Yvonne Breuk bezig een notitie voor te bereiden over de mogelijkheden van stadsdistributie in de binnenstad van Purmerend.

Economie artikelen