HomeNieuwsVeiligheidDoe mee met de Week van de Veiligheid van 8 t/m 13...

Doe mee met de Week van de Veiligheid van 8 t/m 13 oktober

inbraak
Samen met een heleboel veiligheidspartners, organiseert de gemeente de Week van de Veiligheid.
Van vandaag 8 tot en met 13 oktober worden allerlei gratis en vooral veilige activiteiten georganiseerd. Voor jong én oud, bewoners en ondernemers, omdat veiligheid iedereen aan gaat.

Burgemeester Don Bijl nodigt iedereen van harte uit om mee te doen: ‘Veiligheid zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd. Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen inwoners en ondernemers kennismaken met de verschillende aspecten van veiligheid. Ook wil het gemeentebestuur in gesprek over hoe we de stad nóg veiliger kunnen maken.’

Genoeg te doen
Politie, Brandweer Purmerend, Brijder Jeugd, Clup, Spurd, HBD – en nog veel meer veiligheidspartners – hebben samen met de gemeente een afwisselend programma opgezet. Om een indruk te geven: informatieavond over drugs- en alcoholgebruik, brandpreventieavond, proeflessen Survivalzwemmen voor kinderen, demonstratie strooien/gladheidsbestrijding, informatieavond over hoe om te gaan met jongeren op straat, kennismaken met BHV, een leerzame les over cyberpesten en loverboys en nog veel meer.

Tips van een ex-inbreker
De dagen worden korter, dus de nachten langer: voor inbrekers en overvallers een goede tijd om toe te slaan. De gemeente, politie en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) organiseren daarom samen op woensdagavond 10 oktober een informatieavond voor inwoners en ondernemers in P3:

  • Inwoners krijgen tips van een ex-inbreker om huisinbraak en -overval te voorkomen. Daarnaast zijn de gemeente en politie aanwezig voor een goed gesprek over veiligheid.
  • Ondernemers gaan een avond tegemoet die in het teken staat van overvallenpreventie en omgaan met agressie en geweld. Het HBD organiseert verschillende interessante workshops, er is ruimte voor een paneldiscussie en de avond wordt afgesloten met een netwerkborrel. Niet alleen interessant voor de eigenaren, maar ook voor hun personeel.

De foyer van P3 wordt gevuld met nog veel meer veiligheidszaken.

Meer informatie
Op www.purmerend.nl/veilig staat het actuele programma van de Week van de Veiligheid. Daarnaast wordt in de eerste week van oktober een ‘veiligheidskrant’ huis-aan-huis verspreid.

‘SAMEN MAKEN WE PURMEREND NÓG VEILIGER’

Veiligheid artikelen