HomeNieuwsEconomieDinsdagmarkt niet geheel naar de Koemarkt

Dinsdagmarkt niet geheel naar de Koemarkt

marktkraam
De warenmarkt in Purmerend zal voorlopig maar voor een deel naar de Koemarkt verplaatst worden. Dat laat de voorzitter van de ondernemersvereniging PCO, Yvonne Breuk, weten in het magazine Regio Zaken. In de komende tijd zouden de nieuwe kramen wel een plaats op de Koemarkt kunnen krijgen, zodat de markt daar meer potentie krijgt.

Bij het overleg over de verplaatsing van de markt zijn naast de PCO en de marktcommissie ook de gemeente en de horeca betrokken. “Tussen partijen zijn tegenstrijdige belangen,” zegt Breuk. “Toch is er een goed compromis gesloten.” In de Breedstraat en de Dubbele Buurt zullen dubbele kramen en auto’s achter de kramen zoveel mogelijk afgebouwd worden om overlast bij de winkeliers te voorkomen. Veel winkeliers vinden het vervelend dat tijdens de markt hun eigen winkels niet meer zichtbaar zijn. Speciale handhavers zullen toezicht houden op de nieuwe marktregels.

“Hoewel volgens de horeca de gemeente altijd de indruk had gegeven dat de warenmarkt naar de Koemarkt zou komen, heeft de gemeente hier andere ideeën over,” vervolgt Breuk. “Ook de marktcommissie wilde niet naar de Koemarkt.” Uit onderzoek blijkt dat een markt in de vorm van een lint zoals nu beter werkt dan een markt op een plein als de Koemarkt. De themamarkten zoals Matsmarkt zullen wel op de Koemarkt komen.

 

Bron: Regio Zaken

Economie artikelen