HomeNieuwsEconomieDe volgende stap voor programma Binnenstad

De volgende stap voor programma Binnenstad

Foto Stadspartij-BPP


Op dinsdagavond 17 januari brachten ondernemers, vastgoedeigenaren, de gemeente en andere betrokkenen bij het programma Binnenstad een toost uit. Zowel op het nieuwe jaar, als op de vaststelling van de visie en het uitvoeringsprogramma van de binnenstad.

Wethouder Pascal Verkroost en voorzitter van de BIZ Binnenstad Henk Schulte benadrukten in hun speech de goede samenwerking tussen de BIZ Koemarkt, het Eggert, de culturele en maatschappelijke instellingen en de gemeente. Ook wethouder Mario Hegger, wethouder Economische Zaken, en voorzitter van de BIZ Koemarkt Bob Jansen waren aanwezig. Naast vooruitblikken werd er ook stilgestaan bij wat er al is bereikt. Zo kwam er groen in het centrum in de vorm van olijfbomen, zijn de straten opgefleurd met vlaggen, banners en lampionnen en is het voormalig ABN-Amro pand aangekocht om een plek te creëren waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast is de BIZ Koemarkt verlengd, de BIZ binnenstad opgericht en heeft de kopgroep vastgoedeigenaren een ambitieverklaring voor een krachtige samenwerking ondertekend.

Samenwerken voor de stad

De ruim 80 deelnemers namen naast een muzikaal omlijste avond ook deel aan vier interactieve workshops. In groepjes is nagedacht hoe je een gezellige huiskamer maakt van de binnenstad, hoe we ervoor kunnen zorgen dat er verschillende soorten winkels en eetgelegenheden zijn en hoe we bezoekers het best door de stad kunnen leiden zodat ze ook langs alle mooie plekken komen. Daarnaast hebben vastgoedeigenaren en ondernemers nagedacht hoe zij het beste kunnen samenwerken.

Enthousiasme en betrokkenheid

Inge Reijmer, programmamanager Binnenstad: ‘Het is fijn om met elkaar invulling te geven aan het uitvoeringsprogramma. Het wordt nu ook echt concreet en als je kijkt naar het enthousiasme en de betrokkenheid van de stad zie je ook dat we het echt met elkaar doen. Ook inwoners en bezoekers worden op een later moment gevraagd om verder mee te denken over de projecten die we de komende periode gaan oppakken.’

Meer weten over het programma? Ga dan naar purmerend.nl/binnenstad

Economie artikelen