HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningDe Koemarkt verliest binnenkort al parkeerplaatsen

De Koemarkt verliest binnenkort al parkeerplaatsen

koemarkt (klein).jpg
De Koemarkt gaar deze herfst gefaseerd dicht voor Auto’s, vanwege de herinrichting van het plein. De tijdelijke parkeergarage op de Schapenmarkt zal er volgens afdelingsmanager Ruimtelijke Ordening , Rob van Geve, op zijn laatst op 1 maart 2009 staan.
De tijdelijke garage zal bestaan uit de begane grond en twee verdiepingen. In totaal zullen er 120 auto’s terecht kunnen.

De garage blijft staan tot in het gebied ´De Vijfhoek´ (zie eerder bericht op deze pagina) naar verwachting in 2012 een definitieve parkeervoorziening is gerealiseerd. Zodra de tijdelijke voorziening weer verdwijnt, wordt direct gestart met de definitieve ontwikkeling van de Schapenmark. Ook daar komt een parkeervoorziening, maar dan ondergronds.

De herinrichting van de Koemarkt gaat in januari van start, laat de afdeling Projecten van de gemeente Purmerend weten. Besloten is om de eerste schop er in het nieuwe jaar in te zetten. Als dit nog dit jaar zou gebeuren dan zou gedurende de drukke maand december het werk twee weken stil liggen vanwege de kerstperiode.

De Stadspartij laat niet af te waarschuwen voor de economische gevolgen van de slechte parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid van ´het Stadje´vanwege de onlogische planning van het college. In de herfst begint de parkeervermindering al (zonder compensatie elders) en dit duurt dus minimaal tot 1 maart 2009. 

Pas na het prestigieuze 600 jarige feestje, waarvoor de Koemarkt willens en wetens overhaast moet worden vernieuwd, zal de bouw van de broodnodige parkeergarages worden gestart. Als dit al gaat gebeuren, want de laatste periode laat zien dat veel plannen van Purmerend om uiteen lopende redenen niet doorgaan of uitgesteld worden.

Ruimtelijke Ordening artikelen